Вкусен маршрут в Истанбул

Вкусен маршрут в Истанбул

Как ви звучи един вкусен маршрут в Истанбул, където история и вкус са смесени и на всеки ъгъл има нещо различно за откриване? Нека подготвим еднодневен маршрут, по който да открием Истанбул и неговите културни вкусове.

 


Започнете деня си в район Султанахмет на Хиподрума. Тук можете да закусите добре в исторически кафенета. След това можете да направите културна обиколка, като посетите Синята джамия и Света София.

Посетете Капалъ чаршъ за да изпиете следобедното си кафе, и продължете да разглеждате града без почивка. Тук можете да разгледате различни магазини и да си купите уникални за Истанбул сувенири.

 


Разходка от Капалъ чаршъ до Еминьоню може да бъде една приятна опция. Тук, до моста Галата, опитайте местните деликатеси от риба с хляб и сок от кисели краставички. Това ще бъде идеален избор за бърз и вкусен обяд.

 


След това посетете кулата Галата и се насладете на спиращата дъха гледка към Истанбул. Разходете се по улиците на Таксим и се потопете в архитектурното наследство от XIX в. сътворено от иаталинаски и френски архитекти. Придвижването по улица Истиклял и посещението на Цвения пасаж може да бъде добър избор.

 


Преди да преминете към последната спирка от маршрута, приятен вариант ще бъде да посетите Бешикташ и да се разходите из аркадите. След това можете да се придвижите до Ортакьой, нашата последна спирка.

 


Завършете вечерта в Ортакьой и се насладете на Кумпир за вечеря. Ще харесате тази улична вкусотия, в която се смесват различни вкусове.

Свързани блогове

WhatsApp
-